Tule mukaan hienoon kuoroharrastukseen!

Mitä kuorolaulu on?

Ykinkertaisesti: Yhtyelaulu ja kuorolaulu on soinnun tekemistä ihmisäänillä. Tehdään kitaran- tai pianon sointu laulamalla yhtä aikaa eri korkeudelta. Mieskuorossa 1.tenori laulaa varsinaista sävelmää eli melodiaa, 2.tenori, 1.basso soinnun väliääniä alempaa ja 2.basso on kuoron kivijalka. Se laulaa alimmat äänet. Se vastaa orkesterin bassoa. Jos uruilla soitetaan moniäänisesti jokin laulu, kuoro tekee sen ihmisäänillä.

Mitä me laulamme?

Kuoron ohjelmisto kattaa lähes kaikki musiikin lajit. Laulamme joululauluja, kirkollista musiikkia, klassisia mieskuorolauluja, iskelmä- ja viihdemusiikin sovituksia: tangoja, ikivihreitä, polkaa jne. Kuorolla on oma säestysryhmä. Nuotteja ei välttämättä tarvitse osata. Stemmat lauletaan CD:lle. Opiskelemme orfeopedagogista laulutapaa.

Missä me laulamme?

Laulamme Suomessa ja ulkomailla! Vuosittain konsertoimme Vimpelissä ja lähialuella eri tilaisuuksissa. Konserttimatkamme ulottuvat tietenkin muuallekin Suomeen. Kilpailut ja äänitykset vaativat lisäksi vähän ylimääräisiä ponnistuksia.
Ulkomaan matkat ovat aina hienoja kokemuksia. Olemme konsertoineet useita kertoja Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. Lisäksi olemme käyneet Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Sveitsissä. Voi hyvin sanoa: Laulu avartaa maailmaa!

Miksi me haemme jatkuvasti uusia laulajia?

Yksinkertaisesti haluamme hienon, kohta satavuotiaan lauluperinteemme säilyvän ja jatkuvan. Vanhoja laulajia jää "eläkkeelle". Tarvitsemme nuoria jatkamaan. Laulaja voi olla mistä vaan, kunhan harjoitusmatka ei tule liian hankalaksi. Ongelmana Järviseudulla on lapsi- ja nuorisokuoroperinteen puuttuminen. Nuorilla miehillä ei ole minkäänlaista kokemusta kuorolaulusta. Se nostaa kynnyksen aika suureksi liittyä mukaan. Sitoutumisen pelko ja säännöllisyys on yksi esteistä. Se vähän "pelottaa". Samoin ohjelmisto "epäilyttää". Hyvä musiikki on hintansa väärti, oli se sitten sinfoniaa tai raskasta rokkia.

Jos sinulla on tunne, että ei ole muuta tekemistä kuin työ ja TV:n katselu, kuorolaulussa voisi olla yksi hyvä ja mielekäs ratkaisu.

Ota yhteyttä kuoron jäseniin tai suoraan kuoronjohtajaan Olli Uusitupaan p. 0405732744
 


Ajankohtaista

Harjoitukset torstaisin lukiolla klo 18.30 - 21.00